Over ELCIE

‘Dingen bijeen zoeken, zodat ze elkaar versterken.’ daar is stylist Elsbeth Schiphorst altijd mee bezig. En dat wonderlijk geslaagde samengaan van uitersten zie je terug in haar limited collectie Elcie, met een impressie van stijlen en stoffen waarbij niets moet en alles mag, precies zoals Elsbeth haar beelden altijd gecreëerd heeft. Dat levert verrassend unieke kledingstukken op, wars van trends, tijdloos, met de subtiele signatuur van de maker: een vleugje bohemien, geïnspireerd door etnische details en de geur van India.

Er is zo veel moois voorradig dat anders vernietigd wordt. Het beeld van die bergen gekleurde stoffen was zo mooi, het ging me aan het hart dat daar niks mee gebeurde. Ik moest daar iets mee.

Het idee voor Elcie ontstond toen zij voor haar werk vaak in India was en daar stapels en stapels prachtig gekleurde reststoffen zag liggen. Elsbeth wilde die stoffen graag op een arbeidsvriendelijke manier verwerken: ‘Er is zo veel moois voorradig dat anders vernietigd wordt. Het beeld van die bergen gekleurde stoffen was zo mooi, het ging me aan het hart dat daar niks mee gebeurde. Ik moest daar iets mee. Het moet anders. Het is belangrijk dat mensen een persoonlijke stijl ontwikkelen. Een stijl die bij hun leven past. En iets kiezen dat echt bij hen hoort. We moeten af van massaproductie, zowel in aantallen als in maatvoering. Daarom heb ik met Elcie gekozen voor een tijdloze collectie in een kleine oplage. Kijk naar jezelf en hopelijk vind je een Elcie die echt bij jou past.’

Over Elsbeth Schiphorst

Elsbeth Schiphorst leven en visie worden bepaald door alles wat zij ziet en opslaat. Voor haar bestaat de wereld uit beelden, uit één grote projectie van mooie foto’s. Door haar visuele, beeldgedreven focus is ze altijd uit op het creëren van het mooiste plaatje. Na de academie werkte elsbeth als fashionstylist voor verschillende glossies, reclameshoots, interieurprojecten en kinderkledingmerken, waarbij het laatste haar veelvuldig naar India voerde. Daar werd zij door reststoffen getriggerd om haar visie en talent om te zetten in een eigen collectie.